Protezat e dhëmbëve

Proteza është ajo pjesë e stomatologjisë që merret me zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë në zgavrën me gojë. Termi protezë dentare përfshin një sërë opsionesh trajtimi, të cilat zgjidhen së bashku me pacientin, duke planifikuar zgjidhjen më të përshtatshme estetike dhe funksionale. Protezat dentare kanë për detyrë të rehabilitojnë funksionet orale të pacientëve që vuajnë […]

Implantet dentare – çfarë duhet të dini

Një implant dentar është një pajisje protetike fikse, e përdorur për të mbuluar hapësirën e lënë të lirë nga një ose më shumë dhëmbë të zhdukur ose të nxjerrë. Implanti dentar lejon zëvendësimin e një ose më shumë elementëve dentarë të humbur me “rrënjë artificiale” të titanit i cili, përmes një procesi biologjik të quajtur […]