[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PROTEZA DENTARE

Protezat dentare (të lëvizshme dhe fikse) janë të dobishme jo vetëm në rast të mungesës totale të dhëmbëve, por edhe për të zëvendësuar dhëmbët e vetëm ose grupet e dhëmbëve të dëmtuar rëndë.

Profesionistët Elite Dental krijojnë proteza dentare të certifikuara me porosi, duke përdorur materiale të sigurta të shënuara me CE.
Nëse po mendoni të vishni një protezë dentare këtu është ajo që duhet të dini:

 

PROTEZA DENTARE FIKSE

 

Proteza fikse dentare ka për qëllim rivendosjen e funksionalitetit të një dhëmbi, një grupi dhëmbësh ose një harku të tërë dhëmbësh me anë të kurorave ose kapsulave.

Meqenëse nuk është e lëvizshme, pasi aplikohet nga dentisti, proteza e fiksuar e dhëmbëve mbetet e vendosur në vend.

Për realizimin e veshjes së jashtme të protezave të fiksuara, përdoret qeramika, një material i cili, për shkak të karakteristikave dhe ngurtësisë së tij të veçantë estetike, i bën protezat të padallueshme nga dhëmbët natyralë.

Në cilat raste tregohet proteza dentare fikse?
Kur ka dhëmbë mbështetës të shëndetshëm ose kur struktura e kockave të nofullës është mjaft e fortë. Protezat fikse mund të mbështeten si nga dhëmbët natyralë ashtu edhe nga implantet, ose një kombinim i të dyjave.

Cilat janë avantazhet e një proteze dentare fikse?
Ndryshe nga ajo e lëvizshme, proteza dentare fikse është e ankoruar në kockën e nofullës, prandaj nuk përfshin probleme të stabilitetit.

 

PROTEZA E FIKSUARA NE IMPLANTET  DENTARE

Protezat e fiksuara në implantet përdorin implantet integruese si mbështetje, të ankoruara fort në kockat e nofullës.

 

Për të marrë një protezë fikse, së pari bëhet një rrënjë titani, e cila ka karakteristikën e veçantë të stimulimit të bashkimit të qelizave kockore.

 

Që nga momenti i futjes së tij, implanti lihet “në qetësi” për një periudhë prej rreth 3 – 6 muaj, koha që duhet që qelizat e kockave të lidhen në mënyrë perfekte me rrënjën e Titanit. Dhëmb i ri artificial qeramik më pas do të vendoset mbi të.

 

Rezultati përfundimtar është absolutisht i natyrshëm.

PROTEZAT DENTARE TE LEVIZSHME

 

Protezat dentare të lëvizshme në implantet tregohen në rastet kur pacienti nuk ka një strukturë mbështetëse të mjaftueshme të kockave ose dëshiron të kursejë para (ky lloj proteze është më i lirë se proteza fikse në implantet).

 

Proteza e lëvizshme në implantet përdoret për të zëvendësuar një grup dhëmbësh që mungojnë ose një hark të tërë dhëmbësh, dhe është bërë duke ankoruar elementët e rinj qeramikë në një bazë prej 3 ose 4 implantesh titan.

PROTEZA (DENTURA) DENTARE MOBILE

 

Proteza dentare e lëvizshme (protezë), e fiksuar në dhëmbët e mbetur ose të mbështetur në mishrat e dhëmbëve, ju lejon të zëvendësoni elementët e dhëmbëve që mungojnë në mënyrë që të rivendosni funksionalitetin e harkut dentar.

 

Në cilat raste tregohet proteza dentare e lëvizshme?

Kur kushtet për vendosjen e implanteve dentare nuk ekzistojnë, e vetmja mënyrë për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë është një protezë e lëvizshme.

A ka proteza të lëvizshme dentare ndonjë përparësi?

Proteza dentare e lëvizshme është sigurisht zgjidhja më e keqe për një pacient me dhëmbë (pa dhëmbë), sepse tenton të jetë i paqëndrueshëm edhe me përdorimin e pastave ngjitëse, është e rëndë gjatë përtypjes dhe mund të krijojë shqetësime të shumta. Mbetet zgjidhja më e lirë për ata që nuk kanë shuma të mëdha në dispozicion dhe duan të rimarrin një grup të plotë dhëmbësh, por sigurisht që nuk është zgjidhja më efektive.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]